Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Space Mountain in Disneyland Paris wordt Star Wars-attractie

26-06-2016, 00.49 uur

Goed nieuws voor Star Wars-fans. Space Mountain in Disneyland Paris wordt omgebouwd tot een heuse Star Wars-attractie. Dat meldt fansite ED92. De populaire overdekte achtbaan krijgt over een tijdje een Star Wars-sausje, waarna de rollercoaster door het leven gaat als Hyperspace Mountain.

Eerder kreeg Space Mountain in het Amerikaanse Disneyland Resort een vergelijkbare tijdelijke make-over. Daarbij werd onder meer de muziek vervangen door de bekende Star Wars-soundtrack. Tijdens de rit zijn nieuwe speciale effecten te zien, waaronder projecties. Passagiers hebben het gevoel alsof ze in een X-wing starfighter zitten.

Het is nog niet duidelijk wanneer de Star Wars-versie van Space Mountain in Parijs af moet zijn. De ride is van januari tot en met maart 2017 gesloten voor een onderhoudsbeurt. Dan worden onder meer de treinen vervangen.

In het voorjaar van 2017 opent ook een nieuwe versie van vliegsimulator Star Tours.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be