Blackpool Pleasure Beach

Tieners maken stiekem nachtelijke joyride in achtbaan

22-06-2016, 17:29 uur | Reacties

Twee tieners hebben afgelopen week stiekem midden in de nacht een ritje gemaakt in een achtbaan. De twee braken rond 04.00 uur 's nachts in bij het Engelse pretpark Blackpool Pleasure Beach, waar ze het voor elkaar kregen om de houten achtbaan Blue Flyer aan te zetten.

De lolbroeken zaten zo'n dertig minuten lang ongestoord in de rollercoaster. Vervolgens hielden ze een voedselgevecht in een nabijgelegen restaurantje. Pas om 04.50 uur kregen beveiligers de ongewenste bezoekers in de gaten.


ZIE OOK: Drievliet 'verdubbelt beveiliging' na inbraak kwajongens

De politie heeft een 15-jarige jongen aangehouden op verdenking van diefstal. Na het incident is de achtbaan volledig geïnspecteerd, maar er werden geen gebreken aangetroffen. Inmiddels draait de attractie weer. Ook het restaurant raakte niet beschadigd.

Wethouder David O'Hara reageert verontwaardigd. "Ze hadden om het leven kunnen komen. Wat waren ze daar aan het doen, midden in de nacht? En waar waren hun ouders?" Volgens een woordvoerster van het park konden de twee binnenkomen door over een hek te klimmen.

ZIE OOK: Vier mannen klimmen 's nachts over hek Disneyland Paris

Reacties