Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

'Tilburgse kermis moet beste van Europa worden'

19-06-2016, 21.40 uur

Over een maand barst de Tilburgse kermis los. Kermiswethouder Erik de Ridder (CDA) heeft hoge verwachtingen van de komende editie. Hij streeft ernaar om de allerbeste kermis van Europa in huis te halen.

Zijn voorgangers probeerden de kermis zo groot mogelijk te maken, met zo veel mogelijk attracties. Die strijd heeft geen zin, zegt De Ridder in gesprek met het Brabants Dagblad. "We moeten stoppen met die obsessie. Laten we maar gewoon de beste zijn."

Volgens de wethouder is de kermis van onschatbare waarde voor de stad. Niet alleen voor de horeca, exploitanten en hotels, maar ook op het gebied van marketing. "We kunnen op Roze Maandag laten zien dat we een tolerante en gastvrije stad zijn. Maar tijdens en dankzij de kermis kunnen we ons ook prima profileren als studenten- en cultuurstad."

De afgelopen jaren liepen de inkomsten en de bezoekersaantallen van de Tilburgse kermis terug. Voormalig Efteling-directeur Bart de Boer moet daar verandering in brengen. Hij treedt sinds dit jaar op als adviseur voor de gemeente.

De Tilburgse kermis - de grootste van de Benelux - vindt plaats van 22 tot en met 31 juli.

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be