Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark de Waarbeek

Telekids-icoon Harry de Hengst maakt rentree in pretpark

14-06-2016, 18.04 uur

Wie vroeger naar Telekids heeft gekeken, kent hem nog: Harry de Hengst. Het polyester rodeopaard was in de jaren negentig een van de bekendste onderdelen van het populaire kinderprogramma op RTL 4. Komende zomer is hij te vinden in het Overijsselse pretpark de Waarbeek.

De nieuwe attractie wordt aanstaande zaterdag in gebruik genomen. Bezoekers mogen proberen om zo lang op Harry's rug te blijven zitten, terwijl het beest heen en weer draait en op en neer beweegt.

"Het is leuk dat hij door iedereen tussen de 20 en 35 herkend wordt", zegt Waarbeek-directeur Arijan van Bavel. "De kinderen die destijds op zaterdagochtend voor de tv naar Telekids zaten te kijken, lopen nu met hun eigen kinderen door het park en beleven nog steeds lol aan Harry."

Harry de Hengst werd destijds speciaal voor het programma ontwikkeld. Het paard verwierf ook bekendheid dankzij een bijbehorend catchy nummer met de tekst: "Harry is de schrik van elke cowboy, Harry is de allerwildste hengst. Jumpen, draaien, vliegensvlug. Niemand zit lang op z'n rug. Harry, Harry de hengst."



Meer Attractiepark de Waarbeek
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be