Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsa Indoor Hasselt

Experiment: bezoekers Plopsa Indoor moeten statiegeld betalen

08-06-2016, 14.38 uur

Wie een drankje haalt in pretpark Plopsa Indoor Hasselt, betaalt sinds kort 10 eurocent extra. Op elk flesje of blikje wordt tegenwoordig statiegeld geheven. Pas als een verpakking weer wordt ingeleverd, krijgen bezoekers het bedrag terug.

Het gaat om een experiment, vertelt een woordvoerster van Plopsa aan Het Belang van Limburg. Ze ontkent dat de maatregel is ingevoerd om meer geld te verdienen. "Dit past binnen ons milieubeleid, we willen onze afvalberg zo veel mogelijk inperken. Vroeger belandden die blikjes bij het restafval. Nu zijn we zeker dat ze op de juiste manier gesorteerd worden."

Bezoekers zetten hun vraagtekens bij het beleid. Op social media klaagt een man dat niemand hem op het statiegeld gewezen had. "Ik had dan ook de indruk dat er nauwelijks blikjes of petflessen werden teruggebracht naar de kassa, waardoor Plopsa heel wat extra geld verdient."

Als de proef in Hasselt goed blijkt te werken, gaat Plopsa hetzelfde systeem invoeren bij de andere Plopsa-pretparken.

Meer Plopsa Indoor Hasselt
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be