Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Rechter: 'Disneyland Paris discrimineert niet'

08-06-2016, 12.47 uur

Disneyland Paris krijgt geen straf voor het verspreiden van een vacaturetekst die discriminerend zou zijn. Een antiracismeorganisatie had het pretparkresort aangeklaagd. De Franse rechter sprak Disney gisteren vrij.

De beruchte tekst kwam in 2006 en 2007 meermaals voorbij in een Franse krant. Er werd expliciet gevraagd om personeelsleden met een Europese nationaliteit. De antiracismeclub beweerde dat Disneyland liever geen Afrikanen aan het werk zet.

Volgens Disney zelf ging het om een "onhandige en onvolledige formulering" die kon ontstaan door een menselijke fout. De directie bood excuses aan. Dat was volgens de rechter afdoende.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be