Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsaland De Panne

Zwemavond speciaal voor moslima's in Plopsaland

02-06-2016, 17.52 uur

In Plopsaland wordt komend weekend een zwemavond gehouden speciaal voor moslima's. Zaterdagavond is zwemparadijs Plopsaqua het toneel van 'shariazwemmen'. Mannelijke bezoekers én mannelijke personeelsleden zijn niet welkom.

Dat bevestigt directeur Steve Van den Kerkhof tegenover De Telegraaf. Het evenement wordt niet door het attractiepark georganiseerd, benadrukt hij. Een externe partij huurt het zwemcomplex af.

"Zolang waarden en normen gerespecteerd worden, hebben wij er geen moeite mee om dat te faciliteren", aldus de Plopsa-baas. "Laatst was hier nog een rijke oliesjeik." Volgens Van den Kerkhof ligt de grens bij seksfeestjes.

De Vlaamse vakbond VSV vindt het schandalig dat mannelijke werknemers thuis moeten blijven tijdens het islamitische zwemfeestje. "Wij bieden de werknemers van Plopsaland onze volledige juridische steun aan", vertelt een woordvoerder aan de website RechtsActueel. "Dit is in strijd met de Belgische antidiscriminatiewetgeving." De club overweegt een officiële klacht in te dienen.

Meer Plopsaland De Panne
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be