Bobbejaanland

Afghaanse vluchtelingen verliefd op Bobbejaanland: 'Mooiste dag van mijn leven'

01-06-2016, 23:10 uur | Reacties

Asielzoekers uit Afghanistan zijn zwaar onder de indruk van Bobbejaanland. Enkele jeugdige vluchtelingen brachten onlangs een bezoek aan het Vlaamse pretpark. Zij konden hun ogen niet geloven, meldt Gazet van Antwerpen.

"Zoiets hebben we niet in Afghanistan!", zegt de 16-jarige Naweed. "Het lijkt wel alsof ik droom." Hij was nog nooit van zijn leven in een attractiepark geweest. In Bobbejaanland stapte hij onder meer in de waterbaan, de zweefmolen en achtbaan Typhoon, waar hij naar eigen zeggen een beetje misselijk van werd.


ZIE OOK: Gezellig uitje: 45 homoseksuele asielzoekers naar de Efteling

"Ik heb nog nooit in zulke attracties gezeten. Dit is de mooiste dag van mijn leven." Ook vluchteling Qais is overdonderd. Hij bekijkt aandachtig de bordjes bij alle attracties. "Ik lees eerst wat er staat, dan schrijf ik dat op mijn hand. Zo leer ik beter Nederlands lezen en schrijven."

Zelfs het eten valt in de smaak: de asielzoekers blijken gek te zijn op friet met ketchup. De jongens maken volop foto's, maar twijfelen of ze die wel aan hun in Afghanistan achtergebleven familieleden moeten laten zien. Naweed: "Ik wil hen niet jaloers maken. Daar zijn niet zulke mooie dingen als hier."

ZIE OOK: Plopsaland wil vluchtelingen aan het werk zetten in pretpark

Reacties