Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bobbejaanland

Afghaanse vluchtelingen verliefd op Bobbejaanland: 'Mooiste dag van mijn leven'

01-06-2016, 23.10 uur

Asielzoekers uit Afghanistan zijn zwaar onder de indruk van Bobbejaanland. Enkele jeugdige vluchtelingen brachten onlangs een bezoek aan het Vlaamse pretpark. Zij konden hun ogen niet geloven, meldt Gazet van Antwerpen.

"Zoiets hebben we niet in Afghanistan!", zegt de 16-jarige Naweed. "Het lijkt wel alsof ik droom." Hij was nog nooit van zijn leven in een attractiepark geweest. In Bobbejaanland stapte hij onder meer in de waterbaan, de zweefmolen en achtbaan Typhoon, waar hij naar eigen zeggen een beetje misselijk van werd.

"Ik heb nog nooit in zulke attracties gezeten. Dit is de mooiste dag van mijn leven." Ook vluchteling Qais is overdonderd. Hij bekijkt aandachtig de bordjes bij alle attracties. "Ik lees eerst wat er staat, dan schrijf ik dat op mijn hand. Zo leer ik beter Nederlands lezen en schrijven."

Zelfs het eten valt in de smaak: de asielzoekers blijken gek te zijn op friet met ketchup. De jongens maken volop foto's, maar twijfelen of ze die wel aan hun in Afghanistan achtergebleven familieleden moeten laten zien. Naweed: "Ik wil hen niet jaloers maken. Daar zijn niet zulke mooie dingen als hier."

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Bobbejaanland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be