Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsa Station Antwerp

Bouw van strippretpark in Antwerpen begonnen

29-05-2016, 22.03 uur

In Antwerpen wordt gebouwd aan een overdekt themapark dat draait om populaire Belgische stripfiguren. Het strippretpark 'Comics Station', gelegen in het Antwerpse Centraal Station, omvat straks enkele tientallen attracties en interactieve elementen verdeeld over zes themazones.

Suske en Wiske, Jommeke, De Smurfen, Lucky Luke, De Kiekeboes en Urbanus krijgen een eigen afdeling in het park van zesduizend vierkante meter. Er worden ook een leeshoek, een theater- en bioscoopzaal en een "geheime zevende zone" ontwikkeld.

Over de attracties laten de initiatiefnemers nog weinig los. De bouwkosten worden geschat op 9 miljoen euro. In het voorjaar van 2017 moet de trekpleister af zijn. Dat is een jaar later dan gepland, vanwege problemen met de financiering en de bouwvergunning.

Stripliefhebbers kunnen straks terecht op woensdagmiddagen, in het weekend en op alle Belgische en Nederlandse feest- en vakantiedagen. Er mogen zo'n tweeduizend mensen tegelijkertijd naar binnen. De striphelden moeten uiteindelijk 300.000 bezoekers per jaar trekken.Meer Plopsa Station Antwerp
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be