Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Souvenirwinkel vol goedkope dumpartikelen in de Efteling

29-05-2016, 23.52 uur

Niet alles in de Efteling is mooi of sprookjesachtig. Eén van de souvenirwinkels in het attractiepark heeft een rigoureuze gedaantewisseling ondergaan. In de Loetiek, een shop op het Anton Pieckplein, wordt sinds kort goedkoop, schreeuwerig plastic speelgoed verkocht.

De winkel is omgevormd tot een dumpplaats voor Made in China-achtige speeltjes en fopspullen die volledig losstaan van de Efteling. Daardoor valt de Loetiek behoorlijk uit de toon bij andere themawinkels in het park.

Fans zijn allerminst tevreden met het besluit. "De Efteling heeft een lading goedkope kermisprijzen opgekocht om te verkopen in de Loetiek", schrijft ene Izaak op Twitter. "De Loetiek is veranderd in een afdeling nutteloze dingen die niks met het park te maken hebben", zegt Eric.

Het is niet duidelijk of het gaat om een permanent of een tijdelijk concept. De prullerige producten lijken afdankertjes afkomstig uit de Game Gallery, de commerciële spellengalerij in de buurt van de Python.

De Loetiek opende in 1990 als onderdeel van het Volk van Laaf. Jarenlang werden er Laaf-artikelen verkocht. De afgelopen jaren bestond het assortiment voornamelijk uit Efteling-pins en Anton Pieck-merchandise.









Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be