Phantasialand

Tuiniers keren zich tegen uitbreidingsplannen Phantasialand

16-05-2016, 14:11 uur | Reacties

Gaan de grootse uitbreidingsplannen van Phantasialand nog wel door? Het Duitse pretpark krijgt opnieuw een tegenslag te verwerken nu lokale tuiniers zich tegen de plannen keren. De natuurliefhebbers willen niet dat een gebied met 31 moestuintjes verdwijnt.

Het tuingebied van 1,6 hectare is eigendom van de overheid. Phantasialand wil de lap grond gebruiken om een hotel en een zwemparadijs te bouwen. In totaal zou de uitbreiding negentien hectare beslaan, ten oosten en westen van het huidige attractiepark.


ZIE OOK: Gigantisch waterparadijs Europa-Park: glijbanen, waterbanen, golfslagbad en surfsimulator

"Het zou een schande zijn als zo'n mooi groen gebied moet verdwijnen", zegt de voorzitter van de tuiniersvereniging. Hij heeft een petitie met 745 handtekeningen overhandigd aan de burgemeester van de stad Brühl. "De tuinen zijn zeer geliefd bij buurtbewoners die zelf geen huis met een tuin kunnen betalen. Het is een oase van rust voor mens, plant en dier en dat willen we graag zo houden."

Er wordt al jaren over de mogelijke uitbreiding gesproken met politici, omwonenden en milieuverenigingen. Phantasialand heeft al water bij de wijn gedaan: eigenlijk was het de bedoeling om dertig hectare te gebruiken. Of het pretpark de benodigde grond mag aankopen, wordt momenteel besproken in de deelstaatregering.

ZIE OOK: Phantasialand wil nog steeds uitbreiden: 'Plannen liggen op tafel'

Reacties