Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Wildlands Adventure Zoo Emmen

Directie van dierenpark Wildlands belooft beterschap na aanhoudende klachtenregen bezoekers

10-05-2016, 11.43 uur

Het management van het nieuwe dierenpark Wildlands in Emmen is geschrokken van de grote hoeveelheid negatieve reacties. De Drentse attractie krijgt op social media en beoordelingssites al maandenlang felle kritiek te verduren van bezoekers die klagen over hoge prijzen, lange wachtrijen en het gebrek aan dieren.

"We hebben dit park gebouwd voor onze gasten, niet voor onszelf", zegt directeur Frankwin van Beers in De Telegraaf. "Dus we luisteren naar alle reacties en doen ons uiterste best om ons product nog beter te maken."

Op Zoover is het rapportcijfer van Wildlands inmiddels gezakt naar een 5,4, terwijl concullega's als Blijdorp en Burgers' Zoo een dikke 8 krijgen. Een greep uit de reacties: "We voelen ons echt bekocht. In één woord verschrikkelijk." "Het decor is prachtig, maar verder is er niet veel boeiends te beleven." "Ondanks de veel te lange wachttijden voor nietszeggende 'attracties' hadden we het hele park in tweeënhalf uur bekeken."

Het grootste kritiekpunt is dat er in dierenpark Wildlands bijna geen dieren te zien zouden zijn. Sommige bezoekers vergelijken het park met een opgeleukte kinderboerderij. "Alle beesten waren volgens mij op vakantie", is een veelvoorkomende reactie. "Vlees noch vis en veel te duur." En: "Het is een mooi aangelegd museum met te weinig dieren."

Dat er minder dieren te zien zijn dan in traditionele dierentuinen, komt volgens directeur Van Beers doordat de verblijven in Wildlands zo uitgestrekt zijn. Lange wachtrijen zijn volgens hem inherent aan het goede weer van de afgelopen dagen. Maar op sommige punten valt er inderdaad nog wat te verbeteren, erkent de baas. Eind deze week arriveren de eerste informatieborden.

Voor zowel Wildlands als de gemeente Emmen staat er veel op het spel. De bouw van het park kostte 200 miljoen euro. Er is bijna 60 miljoen euro geleend, waarvan de helft van de gemeente.

Meer Wildlands Adventure Zoo Emmen
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be