Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
WitchWorld Almere

Nu of nooit: krijgt nieuw pretpark WitchWorld de financiering rond?

09-05-2016, 14.43 uur

Gaat het nieuwe themapark WitchWorld in Almere er daadwerkelijk komen? De realisatie van het project verkeert in een beslissende fase. Eigenlijk had er al 20 miljoen euro binnen moeten zijn, maar de gesprekken met mogelijke investeerders lopen nog.

Dat vertelt directeur Ton Theunis aan Het Financieele Dagblad. Er lopen gesprekken met "vier gerenommeerde Nederlandse bedrijven" die een financiële bijdrage kunnen leveren aan het park. De afspraken zijn "vrijwel rond", aldus Theunis.

Afgelopen oktober bereikte WitchWorld een principeakkoord over de aankoop van een half afgebouwd kasteel in Almere. De benodigde 20 miljoen euro zou binnen een half jaar op tafel moeten liggen. Een definitieve partij is er echter nog niet. "We hebben dus nog geen witte rook, maar we schrijden steeds verder voorwaarts."

Voor de bouw en de dagelijkse leiding van WitchWorld zijn verder "drie zeer ervaren mensen uit de pretparkwereld" gezocht. Twee van hen hebben al toegezegd.

In totaal is 90 miljoen euro benodigd voor de bouw van het park, dat draait om een verhaal over heksen en trollen. Initiatiefnemer Theunis rekent op minstens 750.000 bezoekers in het openingsjaar. Deskundigen hebben daar hun twijfels over.

Meer WitchWorld Almere
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be