Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Loro Parque

Hartverscheurend: orka probeert in paniek te ontsnappen uit waterpark

29-04-2016, 11.57 uur

Een bizarre video uit Spanje toont hoe een panikerende orka uit alle macht probeert te ontsnappen uit een piepklein waterbassin. De schrijnende beelden werden gefilmd door een dierenactivist in dierenpark Loro Parque op het Spaanse Tenerife.

De orka beukt meermaals tegen een grote stalen poort aan. Het lijkt een wanhopige poging om vrij te komen. Volgens dierenrechtenorganisatie The Dolphin Project is duidelijk te zien dat de vrouwtjesorka in de kleine watertank stress heeft en agressief wordt. Verzorgers claimen echter dat het om "normaal gedrag" gaat.

De orka op de beelden zou Morgan zijn, die in 2010 bij de Nederlandse kust werd gevangen en een tijdlang in het Dolfinarium Harderwijk verbleef. Alle zes orka's in Loro Parque zijn eigendom van het Amerikaanse SeaWorld.

Het is niet de eerste keer dat het Spaanse dierenpark onder vuur ligt. Dierenactivisten beweren al jaren dat de orka's slecht worden behandeld en onnatuurlijk agressief gedrag vertonen. Tussen 2007 en 2009 werden drie medewerkers aangevallen door 'killer whales'. Tijdens een van de incidenten kwam een 29-jarige trainer om het leven.Meer Loro Parque
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be