Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Jubileumtentoonstelling Indische Waterlelies vanaf 3 mei in Efteling Museum

21-04-2016, 15.06 uur

De Efteling viert het vijftigjarig jubileum van De Indische Waterlelies met een speciale tentoonstelling. Vanaf 3 mei is in het Efteling Museum de expositie 'Vijftig jaar... Maanlichte Nachten' te zien.

Bezoekers kunnen zich vergapen aan ontwerptekeningen en nooit eerder vertoonde foto's en video's van de bouw, de officiële opening en het bezoek van de Belgische vorstin Fabiola. Zij bedacht het sprookje, dat op 3 mei 1966 openging.

Looopings kon de komst van de unieke tentoonstelling in februari al melden. Het museum bevindt zich op het Anton Pieckplein. De toegang is gratis.

De Efteling ziet de komst van De Indische Waterlelies als een enorme mijlpaal in de geschiedenis van het pretpark. "Een attractie van deze omvang was in de jaren zestig nog nooit gebouwd", staat in een persbericht. "Ook op technologisch vlak werd er pionierswerk verricht, bijvoorbeeld voor de synchronisatie van licht en geluid met de bewegende figuren."

Vorig jaar onderging het sprookje nog een grote opknapbeurt.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be