Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Geen Happy Meal: personeel van McDonald's in Disneyland Paris staakt

14-04-2016, 16.55 uurBeeld: ED92

Bij de McDonald's in Disneyland Paris vliegen even geen hamburgers over de toonbank. Medewerkers van het fastfoodrestaurant in uitgaansgebied Disney Village staken vandaag. Ze eisen betere werkomstandigheden en hogere lonen.

Dat gebeurt in het kader van de Internationale Dag van de Fastfoodwerknemers. Voor het complex hebben zich bijna tweehonderd demonstranten verzameld. Ze wapperen met vlaggetjes en dragen spandoeken met teksten als "Stop de sociale vernietiging!".

In Frankrijk hanteert elke McDonald's andere arbeidsvoorwaarden. Er bestaan grote verschillen tussen de verschillende vestigingen, die worden uitgebaat door franchisenemers.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be