Game

Gamers klagen steen en been over RollerCoaster Tycoon World: 'Spel werkt voor geen meter'

05-04-2016, 09.00 uur | Reacties

Het nieuwe deel van RollerCoaster Tycoon valt niet in de smaak. RollerCoaster Tycoon World, waar sinds vorige week een proefversie van beschikbaar is, krijgt felle kritiek. Het pretparkspel wordt in recensies onrealistisch, lelijk, traag, onhandig en ouderwets genoemd.

Op YouTube staan talloze filmpjes van teleurgestelde proefpersonen die de game uitproberen. "Dit spel lijkt wel ontworpen door een kind van 10", is een exemplarische reactie. RollerCoaster Tycoon World blijkt nog vol met fouten en tekortkomingen te zitten. Ook de interface en de graphics werken allesbehalve soepel.


ZIE OOK: Proefversie van nieuwe RollerCoaster Tycoon deze maand beschikbaar

"Alle kleine ongemakken zorgen ervoor dat het ontwerpen van het pretpark te vaak frustreert", schrijft Eurogamer.nl. "Grafisch presteert de game ondermaats: verouderde modellen en animaties, vage textures en een frame rate die om onverklaarbare redenen plots in elkaar zakt."

Op bol.com zijn gebruikers evenmin enthousiast. "Ik heb de nieuwste computer en nog loopt het spel constant vast", zegt Jeurdi uit Zoetermeer. "Zeer slecht, om te huilen", vindt ene Ben. Een ander oordeelt: "Bedroevend, slechter dan de vorige RollerCoaster Tycoon-spellen." Elsje laat weten: "Deze game is echt verschrikkelijk. Geen woorden voor."

Het is nog niet bekend wanneer de definitieve versie uitkomt. Volgens de makers is het spel "voor 80 tot 90 procent af".

ZIE OOK: Massale kritiek op trailer voor nieuw deel RollerCoaster Tycoon

Reacties