Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Games

Gamers klagen steen en been over RollerCoaster Tycoon World: 'Spel werkt voor geen meter'

05-04-2016, 09.00 uur

Het nieuwe deel van RollerCoaster Tycoon valt niet in de smaak. RollerCoaster Tycoon World, waar sinds vorige week een proefversie van beschikbaar is, krijgt felle kritiek. Het pretparkspel wordt in recensies onrealistisch, lelijk, traag, onhandig en ouderwets genoemd.

Op YouTube staan talloze filmpjes van teleurgestelde proefpersonen die de game uitproberen. "Dit spel lijkt wel ontworpen door een kind van 10", is een exemplarische reactie. RollerCoaster Tycoon World blijkt nog vol met fouten en tekortkomingen te zitten. Ook de interface en de graphics werken allesbehalve soepel.

"Alle kleine ongemakken zorgen ervoor dat het ontwerpen van het pretpark te vaak frustreert", schrijft Eurogamer.nl. "Grafisch presteert de game ondermaats: verouderde modellen en animaties, vage textures en een frame rate die om onverklaarbare redenen plots in elkaar zakt."

Op bol.com zijn gebruikers evenmin enthousiast. "Ik heb de nieuwste computer en nog loopt het spel constant vast", zegt Jeurdi uit Zoetermeer. "Zeer slecht, om te huilen", vindt ene Ben. Een ander oordeelt: "Bedroevend, slechter dan de vorige RollerCoaster Tycoon-spellen." Elsje laat weten: "Deze game is echt verschrikkelijk. Geen woorden voor."

Het is nog niet bekend wanneer de definitieve versie uitkomt. Volgens de makers is het spel "voor 80 tot 90 procent af".

Meer games
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be