Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Nooit meer aapjes kijken? 'Over veertig jaar zijn er geen dierentuinen meer'

31-03-2016, 13.56 uur | Reacties

Het zou goed kunnen dat dierentuinen op den duur gaan verdwijnen. Dat denkt recreatie-expert Hans van Leeuwen. Over enkele tientallen jaren zijn de dieren waarschijnlijk uit de parken verdwenen, vertelt hij in gesprek met Looopings.

"Kijk maar naar de ontwikkelingen van de afgelopen jaren", aldus Van Leeuwen. "We willen geen dieren meer zien in kleine kooitjes. Wilde dieren zijn al uit het circus verdwenen. En er komt steeds meer kritiek op dierenshows zoals in het Dolfinarium."

De deskundige, die zijn eigen adviesbureau heeft, vermoedt dat bezoekers over een jaar of veertig alleen nog beesten willen zien in een natuurreservaat in plaats van in een themapark. "Dat is de ultieme beleving." Dierentuinen kunnen dan de deuren wel sluiten.

En kinderen die met hun eigen ogen een olifant of een giraf willen zien? Van Leeuwen ziet daar een rol weggelegd voor virtual reality. "Voor nieuwe generaties voelt dat hetzelfde als iets in het echt bekijken. En voor ├ęchte gorilla's moeten we dan naar Oeganda."

Meer nieuws
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be