Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Parque Warner Madrid

Pretpark krijgt boete van 321.000 euro

12-03-2016, 23.18 uur

Een Spaans pretpark heeft zichzelf flink in de nesten gewerkt. Parque Warner Madrid moet een boete betalen van ruim 321.000 euro vanwege problemen met auteursrechten. Van 2002 tot 2008 draaide het park muziek zonder dat de componisten ervoor betaald kregen.

Auteursrechtenorganisaties hadden het attractiepark voor de rechter gesleept, melden Spaanse media. Het gaat zowel om muziek bij shows als muziek bij attracties. Parque Warner heeft geprobeerd om tegen de uitspraak in beroep te gaan, maar de rechter gaf het park ongelijk.

Het Spaanse attractiepark is eigendom van parkengroep Parques Reunidos. Daarbij horen ook onder meer Slagharen, Bobbejaanland en Movie Park Germany.

Meer Parque Warner Madrid
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be