Alton Towers Resort

Zeven attracties blijven gesloten in Engels pretpark Alton Towers

13-03-2016, 10:10 uur | Reacties

Donkere wolken pakken zich samen boven Alton Towers. De toekomst van het grootste pretpark van Engeland ziet er somber uit. Dit jaar worden twee grote attracties gesloopt; de waterbaan The Flume en de topspin Ripsaw. Vijf andere attracties blijven voor onbepaalde tijd gesloten.

Het gaat om bootjesrit Charlie and the Chocolate Factory, vrijevaltoren Nemesis Sub-Terra, draaiend huis Hex, verkeersschool Driving School en speelparadijs Wobble World. Alton Towers heeft geruchten daarover inmiddels bevestigd.


ZIE OOK: Gerucht: extreme bezuinigingen in grootste pretpark van Engeland, zes attracties dicht

De beslissing om de attracties te sluiten lijkt een manier te zijn om geld te besparen. Het park kampt met tegenvallende bezoekersaantallen sinds een achtbaanongeluk in juni 2015. Alton Towers spreekt echter niet over bezuinigingsmaatregelen, maar over onderhoudsbeurten. "Heropeningsdata zijn op dit moment niet bekend", zegt een woordvoerder.

Ook flying coaster Air is dicht. De achtbaan wordt momenteel omgebouwd tot een virtualreality-attractie die binnenkort opengaat. Daarnaast wordt dit seizoen The Smiler weer in gebruik genomen, de rollercoaster waarin vorig jaar vijf bezoekers zwaargewond raakten.

De entreeprijs van Alton Towers stijgt dit jaar naar 50,40 pond per persoon, ruim 65 euro.

ZIE OOK: Achtbaanpassagiers maken ruimtereis in virtual reality

Reacties