Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Liseberg

Niet zomaar een zweefmolen: over de kop op 35 meter hoogte

20-02-2016, 18.39 uur

Het Zweedse pretpark Liseberg steekt 18 miljoen euro in een chic Victoriaans themadeel. Hoogtepunt van de nieuwe zone wordt de 35 meter hoge Aero Spin: een moderne variant op de ouderwetse zweefmolen. Passagiers kunnen zelf bepalen of ze over de kop gaan.

Het elegante gebied krijgt de naam Lisebergs Trädgårdar (Liseberg Gardens). De zweefmolen van het type sky roller - de hoogste in Europa - wordt geleverd door de Duitse firma Gerstlauer. Er is plaats voor 24 personen per rit. De zitplaatsen zijn uitgerust met twee vleugels, die ervoor zorgen dat de stoeltjes om hun as kunnen draaien.

In het nieuwe gebied van Liseberg komen ook een nostalgische carrousel met twee verdiepingen, sierlijke speeltoestellen, een picknickplaats en een restaurant te staan. Op 23 april gaat het park weer open. Eind vorig jaar werden drie attracties verwijderd.





Meer Liseberg
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be