Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Wildlands Adventure Zoo Emmen

Oeps: milieuvriendelijke safaritrucks in Wildlands Emmen rijden op 'vieze' diesel

20-02-2016, 14.14 uur

Een tegenslag voor het nieuwe dierenpretpark Wildlands in Emmen. Het management wil duurzaamheid uitstralen, maar de safaritrucks in het park rijden voorlopig op 'vieze' diesel. Het is de leverancier niet gelukt om op tijd pure biodiesel te produceren.

Dat meldt het Dagblad van het Noorden vandaag. De energiezuinige safari had een van de paradepaardjes van Wildlands moeten worden. Jaarlijks zou tienduizend liter gebruikt frituurvet omgezet worden in biobrandstof. Maar de installatie die leverancier Peter van der Klok heeft laten bouwen, werkt nog niet.

Voorlopig wordt er dan ook alleen reguliere diesel gebruikt. Van der Klok krijgt een ultimatum van de dierentuindirectie: voor 1 september moet zijn 'Bio Product Processor' werken. Anders is het einde oefening. Een onafhankelijk instituut uit Duitsland komt de machine controleren.

Wildlands gaat op 25 maart officieel open. De komende weken mogen nieuwsgierige abonnementhouders alvast een kijkje nemen op het terrein.

Meer Wildlands Adventure Zoo Emmen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be