Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nature Wonder World

Plan voor megapretpark in Zuid-Limburg nog steeds springlevend

19-02-2016, 23.32 uur

We horen de laatste tijd weinig van Nature Wonder World, een gigantisch attractiepark dat in Zuid-Limburg moet komen te liggen. Na jaren van lobbyen en onderzoeken is er weinig concreet over het megaproject van zo'n 600 miljoen euro. Toch ziet initiatiefnemer Jean Gelissen het plan nog steeds zitten.

De miljonair is achter de schermen nog altijd bezig met de ontwikkeling van zijn droomwereld. Vandaag bracht Dagblad De Limburger een ontwerp van de toekomstige hoofdentree naar buiten. Daarop staat een groot rotsblok met een stoomtrein, een zeppelin, een schip en een vliegtuig. In het logo prijkt een stuurwiel.

Over het pretpark zegt bedenker Gelissen: "Het is groot, maar niet té groot. Dit soort projecten moet je groot aanpakken." Hij denkt dat er minstens twee hotels nodig zijn om de stroom van buitenlandse toeristen aan te kunnen. "Dat zal niet genoeg zijn, want we gokken op 2,2 tot 2,6 miljoen bezoekers per jaar." Een openingsjaar noemt hij niet. Gelissen is al de eigenaar van het Noord-Limburgse attractiepark Toverland.

De beoogde locatie van Nature Wonder World is een oude steengroeve in Brunssum. Zowel de gemeente als de provincie stak inmiddels al tienduizenden euro's subsidie in het project.

Peter Bertholet, voorzitter van een regionaal samenwerkingsbureau, heeft er in ieder geval wel vertrouwen in. "Nature Wonder World wordt het icoon voor heel Zuid-Limburg. Dat wordt dé Euregionale trekker. Met dat attractiepark kunnen we de omslag maken van dagtoerisme naar meerdaags toerisme."

Meer Nature Wonder World
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be