Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Gaat het Waterorgel in de Efteling nog open? Onduidelijkheid over nostalgische attractie

12-02-2016, 12.58 uur

De Efteling heeft veel verwarring gezaaid met tegenstrijdige berichten over het sluiten van het nostalgische Waterorgel. De attractie uit 1966 is officieel tijdelijk dicht sinds 2010. Gisteravond liet het pretpark plotseling weten dat de overdekte fonteinenshow nooit meer te zien zal zijn.

"Het spijt me, ik heb geen ander antwoord", schreef de Efteling op Twitter. "Ik snap dat jullie hiervan balen. Ik kan er helaas niets aan veranderen." Vanochtend krabbelde men alweer terug. "Het blijkt dat het nog niet 100 procent zeker is, er is nog geen definitieve beslissing genomen."

Het nieuws over de permanente sluiting zorgde in eerste instantie voor veel verontwaardiging onder Efteling-fans. "Ik ben even sprakeloos", reageerde Waterorgel-freak Tristan Sekeris. "Kan mij ook niet voorstellen dat het nu echt gedaan is." De Efteling suggereerde dat de nieuwe watershow Aquanura als vervanger zou kunnen dienen. Freek van Renswoude: "Aquanura kan lang niet tippen aan zo'n authentieke Pieckse attractie als het Waterorgel."

Het Waterorgel wordt dit jaar precies vijftig jaar oud. De zaal, ontworpen door Anton Pieck, werd de afgelopen jaren gebruikt als tv-studio. In 2014 hintte de Efteling nog op een heropening.

De Efteling verspreidt de laatste tijd vaker foutieve informatie op social media. Sinds oktober vorig jaar is het externe bureau Scooperz uit Breda verantwoordelijk voor alle internetcommunicatie. Het aantal keren dat Scooperz de mist in ging, is intussen niet meer op twee handen te tellen. Scooperz-oprichtster Esther Goos wil daar tegenover Looopings niet inhoudelijk op ingaan.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be