Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Nieuwe plek voor Holle Bolle Gijs in de Efteling: tegenover De Vliegende Hollander

03-02-2016, 16.00 uur

De Efteling zet een Holle Bolle Gijs neer tegenover De Vliegende Hollander. Bij de waterachtbaan komt Kapitein Gijs te staan, een papiervreter in de vorm van een statige zeerover met een kanon. Tot voor kort was deze Gijs te vinden in het Sprookjesbos.

Daar moest hij wijken voor het nieuwe sprookje Pinokkio. Kapitein Gijs wordt de eerste Holle Bolle Gijs in themadeel Ruigrijk. Eind maart moet hij op zijn plek staan. Het nieuwe tafereeltje, met houten panelen, lampen, touwen en tonnen vol buskruit, werd ontworpen door Efteling-designer Jeroen Verheij. De hoogte van het kanon is gewijzigd, zodat rolstoelers er makkelijker bij kunnen.

Kapitein Gijs stamt uit 1973. Hij is vormgegeven als een stramme boekanier met een sierlijke hoed, een lange witte baard, een rood uniform en een houten poot. In plaats van "papier hier" roept Gijs "papier daar", wijzend naar zijn kanon. Wanneer bezoekers daar hun afval in werpen, klinkt er een luide knal.

Anton Pieck ontwierp de Gijs. Het kanon werd later bedacht en uitgewerkt door voormalig creatief directeur Ton van de Ven, die in 2015 onverwachts overleed. Van de Ven sprak ook de bijbehorende stem in.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be