Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Tivoli Gardens

Draaien, vliegen en rijden: pretpark presenteert drie attracties in één

17-01-2016, 17.45 uur

Een Deens pretpark heeft een nieuw soort attractie op de kop getikt. Tivoli Gardens in Kopenhagen presenteert komend voorjaar drie attracties in één: botsautootjes op de grond en twee verschillende soorten draaiende gondels op dertig meter hoogte.

Op die manier is de ride interessant voor zowel families als jongeren. Twee gondels bestaan uit razendsnel ronddraaiende zitjes waarin bezoekers met hun ruggen naar het midden zitten. Aan de andere twee armen hangen klassieke bakjes, die langzamer draaien. De attractie gaat Fatamorgana heten, niet te verwarren met Fata Morgana in de Efteling.

"Onze ruimte is beperkt, dus moeten we out of the box denken", zegt Tivoli-directeur Lars Leibst. De grote baas van fabrikant Huss Rides, Mirko Schulze, vertelt: "We waren ons bewust van de ruimteproblemen in het park. Onze ingenieurs hebben daar een intrigerende oplossing voor gevonden."

Fatamorgana, vormgegeven als een 45 meter hoge minaret, krijgt een plekje in een oosters themagebied. De opening is in april.



Meer Tivoli Gardens
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be