Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Bouwplannen van nieuwe Efteling-attractie Symbolica blijven geheim

11-01-2016, 17.51 uur

Benieuwd naar de bouwplannen van de nieuwe Efteling-attractie Symbolica? Helaas: die worden voorlopig onder de pet gehouden. De Efteling hoeft geen nieuwe bouwtekeningen in te dienen bij de gemeente, vertelt een woordvoerster aan Looopings.

Al in 2010 diende de Efteling een vergunning in voor de bouw van de mega-attractie Symbolica, toen nog Hartenhof geheten. De ride zou twee jaar later in gebruik worden genomen, maar dat ging niet door. Vandaag bevestigde het pretpark dat de opening zal plaatsvinden in 2017.

Inmiddels zijn de oorspronkelijke plannen deels gewijzigd. Zo heeft het gebouw nu een andere vorm en wordt het transportsysteem anders dan was voorzien. Hoe dat zich vertaalt in de indeling van het gebouw, is bij gebrek aan bouwtekeningen dus niet duidelijk. "De huidige opzet past binnen de bestaande vergunningsaanvraag", laat de voorlichter weten.

Symbolica wordt een interactieve darkride die draait om de wereld van Efteling-mascotte Pardoes. Vanochtend begonnen de eerste werkzaamheden.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be