Efteling

Bizar meesterwerk: Efteling-watershow Aquanura nagebouwd in RollerCoaster Tycoon

06-01-2016, 13.54 uur | Reacties

Dit mag een meesterwerk heten. Een whizzkid heeft fonteinenspektakel Aquanura uit de Efteling tot in de puntjes nagebouwd met computerspel RollerCoaster Tycoon 3. En alle details kloppen. Menno van Asten (21) uit Helmond was er jarenlang mee bezig.

Het creatieve genie begon vier jaar geleden met het namaken van de watershow en de omgeving, vertelt hij aan Looopings. "Wat begon als simpel geklooi - het programmeren van de fonteinen - is uitgegroeid tot een zeer omvangrijk project. Ik wil dat de show zo realistisch mogelijk aanvoelt."


ZIE OOK: Creatief genie maakt Lego-bouwwerk van Ratatouille in Disneyland Paris

Van Asten zorgde ervoor dat zijn digitale creatie ook daadwerkelijk kan worden opgevoerd, precies op de maat van de originele muziek. Zelfs alle kleurenschema's kloppen. Het timen van de effecten nam de meeste tijd in beslag, zegt de maker. "Hiervoor gebruik ik een hulpmiddel om vuurwerkshows in te plannen. Het vuurwerk lijkt in het spel op fonteinen." Op YouTube staat een video.

De Brabander is nog niet helemaal klaar. Een deel van de voorstelling moet nog geprogrammeerd worden. Daarnaast wil hij alle omliggende gebouwen aan het kunstwerk toevoegen. Fata Morgana en snackrestaurant de Steenbok staan al op de juiste plek. "Het Efteling Theater en het Huis van de Vijf Zintuigen, het entreegebouw, komen er ook nog bij. Maar verder ga ik niet."

ZIE OOK: Efteling-attractie Fata Morgana van binnen en buiten nagebouwd in computerspel

Reacties