Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Jongetje (11) krijgt elektrische schok van kermisattractie

02-01-2016, 19.38 uur

Een 11-jarig jongetje is in het ziekenhuis beland nadat hij een stroomschok kreeg van een kermisattractie. Dat gebeurde in de Spaanse gemeente Xàtiva (Valencia) bij een tollende draaimolen. Het flauwgevallen slachtoffer moest worden afgevoerd.

De attractie staat in de Benelux bekend als Tagada. Passagiers zitten zonder beugel op een bank in een rond bakje, dat razendsnel centrifugeert. Doordat het gevaarte op en neer beweegt, vliegen de inzittenden af en toe de lucht in.

Na het incident is de attractie op last van de politie gesloten. Uit onderzoek zou blijken dat het ongeval veroorzaakt werd door een storing bij een aardlekschakelaar. Inmiddels draait de ride weer. "We hebben de nodige technische controles gedaan en alles bleek in orde", meldt een wethouder volgens een regionale krant.

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be