Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park

Wordt 2016 het jaar van de virtualreality-achtbanen?

31-12-2015, 13.32 uur

Gaat virtual reality volgend jaar definitief doorbreken in de pretparkwereld? Bezoekers van het grootste attractiepark in Duitsland kunnen in 2016 twee rollercoasters ervaren met speciale virtualreality-brillen. De kinderachtbaan Pegasus in Europa-Park wordt binnenkort uitgerust met de techniek.

De film die passagiers tijdens een ritje te zien krijgen, gaat 'Happy Family' heten. Eerder werden de brillen al geïntroduceerd bij achtbaan Alpenexpress Enzian. Hotelgasten en jaarkaarthouders krijgen het extraatje voor niks. Anderen moeten een paar euro bijbetalen.

Het gaat waarschijnlijk nog even duren voor we de techniek ook zullen tegenkomen in een pretpark dichtbij huis. De Efteling liet onlangs weten weinig in het principe te zien, omdat de beleving te individueel is. Ook Walibi Holland heeft voorlopig geen plannen voor coasters met brillen.

Meer Europa-Park
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be