Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Alton Towers Resort

Slachtoffer achtbaancrash keert terug naar plek des onheils

21-12-2015, 19.21 uur

Een slachtoffer van het dramatische ongeluk met achtbaan The Smiler in Alton Towers (Engeland) is onlangs teruggekeerd naar de plek des onheils. Op aanraden van zijn therapeut bracht hij opnieuw een bezoek aan het pretpark waar hij in juni ernstig gewond raakte.

Dat zou goed zijn voor het verwerkingsproces. Joe Pugh (19) zat voorin het karretje dat bovenop een ander treintje knalde. Hij lag een maand in het ziekenhuis en onderging meerdere operaties aan zijn knieën. Zijn vriendin Leah, die naast hem zat, moest haar been laten amputeren.

"Het was een vreselijk traumatisch jaar", vertelt Pugh in een interview. "Het is moeilijk om over te praten. Ik heb zes weken in therapie gezeten omdat ik last had van paniekaanvallen in kleine ruimtes en in grote menigtes. Ik ben zelfs teruggegaan naar Alton Towers om mijn angsten onder ogen te zien."

The Smiler, de rollercoaster met de meeste inversies ter wereld, gaat volgend jaar gewoon weer open. Uit onderzoek blijkt dat het ongeval veroorzaakt werd door een menselijke fout. Alton Towers kampt sinds de crash met tegenvallende bezoekersaantallen.

Meer Alton Towers Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be