Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Honderden vluchtelingen in vakantiepark bij de Efteling

17-12-2015, 12.37 uur

In de buurt van de Efteling worden honderden vluchtelingen gehuisvest. Het Kaatsheuvelse vakantiepark Droomgaard, hemelsbreed een kilometer van het attractiepark, gaat maximaal 1200 asielzoekers opvangen. Daarmee is het de grootste noodopvang van Brabant.

Maandag arriveren de eerste vreemdelingen. De groep bestaat voor 60 procent uit Syrische gezinnen en voor 40 procent uit mannen uit Eritrea. Ze krijgen wekelijks geld van de overheid en mogen gaan en staan waar ze willen. De mogelijkheid bestaat dus dat ze zullen rondzwerven in en rond de Efteling.

Buurtbewoners hebben geen invloed gehad op de beslissing. Zij hoorden het nieuws vandaag van de gemeente. Die werd benaderd door het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA).

Het vakantiepark adverteert met de slogan "Op een steenworp afstand van de Efteling!". In zo'n tweehonderd chalets en stacaravans verblijven ook al jaren ruim achthonderd arbeidsmigranten, voornamelijk Polen. Beide groepen worden gescheiden gehouden, belooft burgemeester Wim Luijendijk.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be