Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Compagnie des Alpes

Eigenaar Walibi op zoek naar Chinese investeerders

16-12-2015, 13.51 uur

De eigenaar van pretparken als Walibi Holland en Walibi Belgium zoekt naar investeerders uit China. Moederbedrijf Compagnie des Alpes hoopt dat Chinezen bereid zijn om de portemonnee te trekken, zodat de internationale groei versneld kan worden.

Dat meldt zakenkrant De Tijd. Het is ook de bedoeling om meer Chinezen naar de Europese trekpleisters te lokken. Compagnie des Alpes baat niet alleen attractieparken uit, maar ook skipistes.

De omzet steeg in het afgelopen boekjaar met 5 procent tot 695,9 miljoen euro. De nettowinst bedroeg 30 miljoen euro, een stijging van ruim 18 procent. Naast de Walibi-parken is het Franse bedrijf de eigenaar van onder andere Bellewaerde in België, Parc Astérix en Futuroscope in Frankrijk en Fort Fun Abenteuerland in Duitsland.

Eerder gingen er geruchten over een Chinese multinational die pretparkgroep Parques Reunidos zou willen overnemen. Daarbij horen tientallen Europese parken, waaronder Attractiepark Slagharen, Movie Park Germany en Bobbejaanland.

Meer Compagnie des Alpes
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be