Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Walibi Holland: opzienbarend element in nieuwe achtbaan

07-12-2015, 22.19 uur

Walibi Holland zorgt voor een paar verrassingen bij de bouw van een nieuwe achtbaan. De rollercoaster krijgt een nog niet eerder vertoond element waarin passagiers loodrecht omhoog schieten en vervolgens naar binnen kantelen. Dat is te zien op foto's van PretparkFans.nl.

Eerder kreeg het park de handen al op elkaar met het eerste gedeelte van de baan. Een ritje begint met een steile kettinglift van 32 meter hoog, gevolgd door een scherpe bocht en een vrije val. Daarna komt een zogeheten 'bunny hop': een kort heuveltje waardoor inzittenden het gevoel krijgen dat ze uit hun stoel vliegen.

De bouw van de achtbaan is nog in volle gang. Volgens de fansite bestaat de attractie uit in totaal 74 baandelen. Recht voor het station komt een lang remgedeelte. Tot nu toe kent de ride geen inversies.

Directrice Mascha van Till vertelde eerder al dat Walibi iets speciaals in petto heeft. "Neem maar van me aan dat het bijzonder wordt", zei ze. De opening moet in maart 2016 plaatsvinden.

Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be