Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Belgium

'Opening van nieuwe achtbaan Walibi komt niet in gevaar'

07-12-2015, 20.00 uur

De opening van een nieuwe gelanceerde waterachtbaan in Walibi Belgium komt niet in gevaar door de financiële problemen bij decoratiebedrijf Jora Vision. Dat vertelt een woordvoerder van het Belgische pretpark aan Looopings. "Het is nog steeds de bedoeling om de attractie in gebruik te nemen in mei 2016", zegt hij.

Walibi Belgium schakelde Jora Vision in voor het thematiseren van de nieuwe rollercoaster Pulsar. Afgelopen week werd bekend dat de firma uit Zuid-Holland uitstel van betaling heeft aangevraagd bij de rechtbank. Mogelijk volgt er een faillissement.

"Wij weten op dit moment nog niet of Jora Vision de klus kan klaren", meldt de voorlichter. "Mochten er problemen ontstaan, dan kunnen we altijd nog beroep doen op een andere partij." Een alternatieve optie zou zijn om de achtbaan te openen zonder de decoraties. "Desnoods voegen we die later toe."

Volgens Walibi Belgium liggen de werkzaamheden voor op schema. "Met de thematisering waren we nog niet begonnen." Een maand geleden arriveerden de eerste baandelen. Pulsar wordt een waterachtbaan met voor- en achterwaartse lanceringen tot 100 kilometer per uur.

Meer Walibi Belgium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be