Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Vrouw verkoopt bijna honderd Efteling-Laven: 'Twee kapotte krijg je er gratis bij'

03-12-2015, 15.28 uur

Een 72-jarige vrouw uit Tollebeek (Flevoland) zoekt een nieuwe eigenaar voor haar enorme Laven-verzameling. Het hele huis van Johanna Suurbier staat vol met de dikke mannetjes uit de Efteling. Nu haar gezondheid achteruit gaat, probeert ze de bijna honderd Laven te verkopen via Marktplaats.

In de jaren negentig kreeg Suurbier een eerste Laaf, voor haar verjaardag. Inmiddels staat haar woning er vol mee. "Alles compleet hebben lukt bijna niet. Er is zoveel van gemaakt", vertelt ze aan dagblad de Stentor. "Van twee Laven ontbreken de beentjes. Die krijgen mensen er gratis bij."

Ze had de verpakkingen in eerste instantie ook bewaard, maar die zijn bij een verbouwing verloren gegaan. Haar kinderen willen de beelden in ieder geval niet overnemen. "Die zeggen: wat moeten wij met die achterlijke dingen?"

De Laven-gek kreeg een bod van 300 euro, maar ging daar niet mee akkoord. "Als de bieder er 200 euro bij had gedaan, had ik gezegd: vooruit." Eén Laaf blijft hoe dan ook staan: een exemplaar dat op het toilet staat, met een toiletborstel. "Die verkoop ik niet, dat zou onhygiënisch zijn."

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be