Yumble Roermond

Failliet pretpark Yumble in Roermond ligt er verloren bij

19-12-2015, 14:15 uur | Reacties

Er is weinig meer over van het failliete pretpark Yumble in Roermond. Wat het 'attractiepark van de toekomst' had moeten worden, ligt er nu bij als een lege hal met een paar losse onderdelen. Een handjevol attracties is overgebleven.

Gisteren konden nieuwsgierigen voor de allerlaatste keer rondlopen in de loods. Ter gelegenheid van een kijkdag voor de faillissementsveiling gingen de deuren nog één keer open. Wat onmiddellijk opviel, is dat heel veel spullen al zijn verwijderd.


ZIE OOK: Eenmaal, andermaal... Attracties en spullen uit failliet pretpark Yumble worden geveild

Grote rides als de Twister, een heen en weer schommelende schijf op een achtbaanrail, zijn weg. Ook klimtorens, botsauto's en lichtinstallaties zijn nergens meer te bekennen. De Twister verhuisde naar een pretpark in Frankrijk. Het complex doet daardoor nog kaler en troostelozer aan dan voorheen.

De interactieve darkride Mia & Me, bewegingssimulator Tim's Rescue, liftsimulator The Lift of Horror en schietsimulator Asteroids staan nog wel op hun plek. Op de laatste twee attracties kunnen biedingen uitgebracht worden. De andere twee worden binnenkort meegenomen door de fabrikant.

Veelzeggend is een papiertje met een citaat van Walt Disney in het directiekantoor: "You can design, create and build the most wonderful place in the world. But it takes people to make the dream a reality." Het woord "dream" is doorgestreept en vervangen door "drama".

De veiling is inmiddels van start gegaan en loopt tot en met 5 januari. Spullen waar niet op geboden wordt, zullen worden vernietigd.ZIE OOK: Attractie uit failliet pretpark Yumble duikt op in Frankrijk

Reacties