Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Windmolens als sensationele attracties in bizarre plannen voor nieuw Nederlands pretpark

30-11-2015, 22.03 uur

Altijd al benieuwd geweest hoe het is om bovenop een windturbine te staan? Of om vast te zitten aan de wieken van een windmolen? De Nederlandse energieleverancier Qurrent heeft een opzienbarend concept bedacht voor een pretpark met sensationele attracties gebaseerd op windenergie.

Op ontwerpen voor een nieuw duurzaam themapark van achtduizend vierkante meter staan onder meer een 90 meter hoge vrijevaltoren, een 240 meter lange waterglijbaan, een booster van 145 meter hoog en een gigantische achtbaan, allemaal gebouwd in of rond windmolens.

De rides hebben namen gekregen als Newton's Nightmare, Beaufort Buster, Blade Runner en Happy Hurricane. Er zouden ook educatieve attracties komen, zoals de Clean Energy Experience en het Intermission Theatre. Het Nederlandse designbedrijf Jora Entertainment maakte een aantal tekeningen.

Onduidelijk is waar het park zou moeten komen te liggen. De plannen hebben dan ook meer weg van een reclamestunt van het energiebedrijf dan van een serieus idee. De ontwerpen zijn er echter niet minder spectaculair om.







Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be