Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Cinecittà World

Pretpark in Rome slaat terug: faillissement wordt ontkend

01-12-2015, 13.24 uur

Er is nog hoop voor het gloednieuwe attractiepark Cinecittà World in Rome. Geruchten over een naderend faillissement zijn volgens het management gebaseerd op misverstanden. Hoofdaannemer ICUN kampt met enorme schulden, maar daar zou het pretpark niets mee te maken hebben.

Onderaannemers die zijn ingeschakeld voor de bouw beweerden dat ze nooit geld hebben gezien. Het verhaal krijgt een nieuwe wending nu Cinecittà World claimt dat alle rekeningen wel degelijk netjes zijn betaald. De hoofdaannemer heeft dat geld alleen nooit doorgesluisd, zegt de pretparkdirectie.

Cinecittà World overweegt om het aannemersbedrijf voor de rechter te slepen vanwege imagoschade. Het is de bedoeling dat het themapark weer opengaat op 24 maart 2016, inclusief een nieuwe attractie. Het blijft de vraag hoelang de Italianen het nog volhouden: de afgelopen jaren vielen de bezoekersaantallen ontzettend tegen.

Meer Cinecittà World
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be