Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsa Resort Belgian Coast

Directeur Plopsaland inspecteert nieuwe houten achtbaan, eerste deel staat overeind

26-11-2015, 23.59 uur

Een belangrijke dag in Plopsaland De Panne. Het eerste deel van de nieuwe houten achtbaan staat overeind. Directeur Steve Van den Kerkhof kwam hoogstpersoonlijk kijken hoe de constructie van de rollercoaster vordert.

Hij inspecteerde de bouwplaats vandaag samen met projectmanager Luc Van der Biest. De achtbaan komt niet kant en klaar uit de fabriek rollen: alle baandelen worden ter plekke handmatig in elkaar gezet. Op het parkeerterrein van het attractiepark staan enorme stapels hout en bakken vol schroeven klaar.

Bouwer van de nieuwe attractie is het Amerikaanse bedrijf Great Coasters International, bekend van Joris en de Draak in de Efteling. De houten achtbaan in Plopsaland wordt 22 meter hoog met een topsnelheid van 71 kilometer per uur.

De opening staat gepland voor volgend jaar. Wanneer de coaster precies af is, hangt af van de weersomstandigheden tijdens de bouw. In een later stadium wordt de baan aangekleed als een Zwitsers bergdorpje uit de tv-serie Heidi.





Meer Plopsa Resort Belgian Coast
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be