Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
WitchWorld Almere

Geen investeerders voor nieuw pretpark WitchWorld: 'Nog geen euro binnen'

25-11-2015, 21.42 uur

Geldschieters staan nog niet in de rij om te investeren in het nieuwe pretpark WitchWorld. Initiatiefnemer Ton Theunis heeft nog geen enkele financier gevonden die geld in het Almeerse themapark wil steken. "Er is veel belangstelling, maar er is nog geen euro binnen", zegt hij.

Voor de bouw is naar schatting 90 miljoen euro nodig. "Probleem is dat partijen op elkaar zitten te wachten", vertelt Theunis in een interview met het Financieele Dagblad. "Daarbij gaat het ook over zeggenschap. Maar hoever moet je daarin gaan? In elk geval niet zo ver dat een partij zelfs de kleur van een tuinhek gaat bepalen."

De tijd dringt voor het nieuwe project. Binnen een half jaar moeten de bedenkers 20 miljoen euro bij elkaar gesprokkeld hebben. Daarmee wordt de locatie veiliggesteld: een half afgebouwd kasteel naast de snelweg. In oktober sloot het management een voorlopige koopovereenkomst.

De Rabobank "stapt eventueel in" als 70 procent van het totale bedrag al door andere investeerders is opgehoest. De initiatiefnemers hebben in ieder geval nog steeds volop vertrouwen in een goede afloop. Directeur Theunis schat de slagingskans op schaal van één tot tien "natuurlijk op tien".

WitchWorld zet niet in op achtbanen, maar op kijkattracties als darkrides. Die staan in het teken van heksen en trollen. De opening staat gepland voor 2019 of 2020. Er wordt gerekend op minimaal 750.000 bezoekers in het eerste openingsjaar. Deskundigen uit de branche hebben daar hun twijfels over.

Meer WitchWorld Almere
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be