Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Alton Towers Resort

Horrorachtbaan The Smiler volgend jaar weer open, ongeluk veroorzaakt door 'menselijke fout'

24-11-2015, 13.55 uur | Reacties

Na een pijnlijk ongeluk gaat de beruchte rollercoaster The Smiler in het Britse pretpark Alton Towers volgend jaar weer open. Dat bevestigt het management in een officiële verklaring. De crash zou veroorzaakt zijn door een menselijke fout, blijkt uit een intern onderzoek dat bijna een half jaar in beslag nam.

"Een storingsmelding is niet goed begrepen door een personeelslid", zegt een woordvoerster. "Dat leidde tot de beslissing om de attractie handmatig opnieuw op te starten en het controlesysteem te overrulen, zonder dat de juiste veiligheidsprotocollen gevolgd werden."

Bij de crash raakten op 2 juni 2015 vijf passagiers ernstig gewond toen twee karretjes op elkaar botsten. Bij twee vrouwen moest een been geamputeerd worden. De uitkomsten van het onderzoek lekten eind augustus al uit via de Britse pers. Destijds wilde het pretpark niet inhoudelijk reageren.

The Smiler gaat in 2016 weer draaien. De afgelopen maanden vonden al meerdere testritjes plaats. Eén van de slachtoffers zei eerder dat het schandalig is dat de achtbaan niet gesloopt wordt. "Ik ben overstuur en beledigd", reageerde ze. Sinds het ongeluk kampt Alton Towers met dramatisch lage bezoekersaantallen.Meer Alton Towers Resort
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be