Alton Towers Resort

Horrorachtbaan The Smiler volgend jaar weer open, ongeluk veroorzaakt door 'menselijke fout'

24-11-2015, 13.55 uur | Reacties

Na een pijnlijk ongeluk gaat de beruchte rollercoaster The Smiler in het Britse pretpark Alton Towers volgend jaar weer open. Dat bevestigt het management in een officiële verklaring. De crash zou veroorzaakt zijn door een menselijke fout, blijkt uit een intern onderzoek dat bijna een half jaar in beslag nam.

"Een storingsmelding is niet goed begrepen door een personeelslid", zegt een woordvoerster. "Dat leidde tot de beslissing om de attractie handmatig opnieuw op te starten en het controlesysteem te overrulen, zonder dat de juiste veiligheidsprotocollen gevolgd werden."


ZIE OOK: 'Gruwelijk achtbaanongeluk veroorzaakt door menselijke fout'

Bij de crash raakten op 2 juni 2015 vijf passagiers ernstig gewond toen twee karretjes op elkaar botsten. Bij twee vrouwen moest een been geamputeerd worden. De uitkomsten van het onderzoek lekten eind augustus al uit via de Britse pers. Destijds wilde het pretpark niet inhoudelijk reageren.

The Smiler gaat in 2016 weer draaien. De afgelopen maanden vonden al meerdere testritjes plaats. Eén van de slachtoffers zei eerder dat het schandalig is dat de achtbaan niet gesloopt wordt. "Ik ben overstuur en beledigd", reageerde ze. Sinds het ongeluk kampt Alton Towers met dramatisch lage bezoekersaantallen.ZIE OOK: Beruchte achtbaan The Smiler rijdt weer na ongeluk

Reacties