Efteling

Efteling-medewerkers klagen over angstcultuur: 'Vandaag of morgen gebeuren er ongelukken'

24-11-2015, 14:40 uur | Reacties

Is werken in de Efteling nog wel leuk? Een aantal personeelsleden heeft een brief rondgestuurd waarin wordt geklaagd over een te hoge werkdruk, een angstcultuur en slechte arbeidsvoorwaarden. Het zou een kwestie van tijd zijn voor er incidenten plaatsvinden.

"Lange werkdagen, zeer hoge werkdruk, onregelmatige dagen, weinig rust, het gemis van thuis. Allemaal ingrediënten die er toe bijdragen dat er, met name bij attracties, vandaag of morgen ongelukken gaan gebeuren", staat in een anonieme verklaring.


ZIE OOK: 'Binnenkort stakingen in het Sprookjesbos'

Vakbond FNV Horeca trekt aan de bel na een enquête onder bijna negentig werknemers. Daaruit zou blijken dat veel Efteling-personeel niet tevreden is. "67 procent van de ondervraagden noemt de verhouding met het management matig of slecht", vertelt een woordvoerster aan Looopings.

Over de arbeidsvoorwaarden klaagt 51 procent van de respondenten. "Reden voor ons om een gesprek aan te vragen met de directie van de Efteling." De onderlinge sfeer op de werkvloer zou wel goed zijn.

Twee jaar geleden werd er ook al gesproken over een verziekte werksfeer in het attractiepark. De anonieme medewerkers vinden dat er in de tussentijd weinig is verbeterd. "Nog steeds heerst er een angstcultuur waarin niemand iets meer durft te zeggen, iedereen wordt geacht mee te gaan in het beleid dat de directie heeft uitgestippeld."

ZIE OOK: Medewerker Phantasialand klaagt: 'We worden uitgebuit'

Reacties