Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Absurde primeur: draaiende karretjes op lanceerachtbaan

17-11-2015, 21.59 uur

Eén van de snelste lanceerachtbanen van Europa kan nóg spectaculairder. De launched coaster Blue Fire in het Duitse Europa-Park is uitgerust met een draaiend karretje. Het gaat om een experiment.

Fabrikant Mack Rides presenteerde het nieuwe concept vandaag op een Amerikaanse pretparkbeurs. Op de baan staat een trein met veertien reguliere zitplaatsen met daarachter een tollend bakje.

Tot nu toe werden draaiende karretjes alleen op speciaal daarvoor ontworpen banen gebruikt. De nieuwigheid biedt de mogelijkheid om bestaande rollercoasters met loopings, kurkentrekkers en lanceringen een nieuwe dimensie te geven.

Blue Fire, gesponsord door het Russische gasbedrijf Gazprom, kent een lancering naar 100 kilometer per uur in slechts twee seconden. De 38 meter hoge baan gaat vier keer over de kop.

Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be