Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Uitzonderlijke beslissing: Disneyland Paris vier dagen lang dicht

14-11-2015, 22.58 uurBeeld: Danny van der Weel

Disneyland Paris blijft de komende dagen uitgestorven. De directie heeft ervoor gekozen om de poorten vier dagen lang gesloten te houden vanwege de dodelijke aanslagen in Parijs. Tot en met dinsdag 17 november zijn de Disney-parken niet toegankelijk.

"We rouwen om de slachtoffers van de gruwelijke aanvallen in Parijs, we bidden voor de gewonden en we hebben een plek voor hen in ons hart", zegt directeur Tom Wolber in een verklaring.

"Als onderdeel van de drie dagen durende periode van nationale rouw, blijft Disneyland Paris gesloten tot en met dinsdag." Vandaag was het pretparkresort ook al verlaten. Verblijfsgasten worden ondertussen vermaakt in de hotels, die wel gewoon open blijven. Ook uitgaansgedeelte Disney Village is bereikbaar.

De langdurige sluiting van Disneyland is zeer exceptioneel. Sinds de opening van 1992 was het resort tot nu toe één dag dicht. Dat gebeurde in 1999, tijdens een heftige orkaan.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be