Dolfinarium

Twijfels over bestaansrecht Dolfinarium: politici houden rekening met sluiting

16-11-2015, 20.46 uur | Reacties

Gaat het Dolfinarium in Harderwijk op den duur dicht? De lokale politiek in het Gelderse plaatsje houdt er serieus rekening mee. In de gemeenteraad wordt gesproken over een noodplan: wat als het bekende zeedierenpark de deuren sluit?

De twijfels over de toekomst van het Dolfinarium komen voort uit ontwikkelingen in Amerika. SeaWorld San Diego heeft onlangs onder grote politieke druk besloten om de omstreden orkashows in het dierenpretpark aan banden te leggen. SeaWorld lag al langer onder vuur. Ook het Dolfinarium heeft regelmatig te maken met boze dierenactivisten die protesteren tegen de dolfijnenshows.


ZIE OOK: Dolfinarium ruziet met Partij voor de Dieren: 'Kom eerst eens kijken voor je klaagt!'

Een lokale partij wil van het gemeentebestuur weten wat er gebeurt als het park noodgedwongen dichtgaat en Harderwijk 2,5 miljoen euro aan parkeerinkomsten zal mislopen. Dat meldt dagblad de Stentor. "Het heeft wel onze aandacht", reageerde wethouder Jeroen de Jong afgelopen week.

Volgens het Dolfinarium zelf is er voorlopig geen reden tot paniek. "Financieel gaat het nog goed genoeg, we hoeven ons geen zorgen te maken", zegt een woordvoerder. Dat valt overigens te betwijfelen: er is jarenlang verlies gedraaid.

ZIE OOK: Twijfels over verkoop Dolfinarium: dierenpark lijdt al jaren verlies

Reacties