Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Dolfinarium

Twijfels over bestaansrecht Dolfinarium: politici houden rekening met sluiting

16-11-2015, 20.46 uur

Gaat het Dolfinarium in Harderwijk op den duur dicht? De lokale politiek in het Gelderse plaatsje houdt er serieus rekening mee. In de gemeenteraad wordt gesproken over een noodplan: wat als het bekende zeedierenpark de deuren sluit?

De twijfels over de toekomst van het Dolfinarium komen voort uit ontwikkelingen in Amerika. SeaWorld San Diego heeft onlangs onder grote politieke druk besloten om de omstreden orkashows in het dierenpretpark aan banden te leggen. SeaWorld lag al langer onder vuur. Ook het Dolfinarium heeft regelmatig te maken met boze dierenactivisten die protesteren tegen de dolfijnenshows.

Een lokale partij wil van het gemeentebestuur weten wat er gebeurt als het park noodgedwongen dichtgaat en Harderwijk 2,5 miljoen euro aan parkeerinkomsten zal mislopen. Dat meldt dagblad de Stentor. "Het heeft wel onze aandacht", reageerde wethouder Jeroen de Jong afgelopen week.

Volgens het Dolfinarium zelf is er voorlopig geen reden tot paniek. "Financieel gaat het nog goed genoeg, we hoeven ons geen zorgen te maken", zegt een woordvoerder. Dat valt overigens te betwijfelen: er is jarenlang verlies gedraaid.

Meer Dolfinarium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be