Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
WitchWorld Almere

'Nieuw themapark WitchWorld wordt geen flop zoals Yumble'

10-11-2015, 14.33 uur

De plannen voor het nieuwe themapark WitchWorld in Almere zijn absoluut niet onrealistisch of onhaalbaar. Dat zegt initiatiefnemer Ton Theunis in gesprek met Looopings. Hij wijst kritiek van pretparkdeskundigen daarmee van de hand.

Gisteren lieten twee experts weten twijfels te hebben over de doelstellingen van WitchWorld: 750.000 bezoekers per jaar met een omzet van 29 miljoen euro. Veel pretparkfans spraken daarnaast de verwachting uit dat WitchWorld hetzelfde zal eindigen als attractiepark Yumble in Roermond, dat vier maanden na de opening failliet ging.

"Iedereen mag een mening hebben, maar wij hebben gedegen onderzoek laten doen", aldus Theunis. "Onze plannen zijn allesbehalve onrealistisch. Er wonen hier miljoenen mensen in de omgeving, om nog maar te zwijgen over de miljoenen toeristen die op Amsterdam af komen. Veel van hen zijn gezinnen met kinderen."

De vergelijking met Yumble gaat volgens Theunis niet op. "Dat concept vond ik onbegrijpelijk en raar. Er is bovendien weinig reclame voor gemaakt." De constructie van Yumble kostte 22 miljoen euro. WitchWorld trekt voor de bouw 90 miljoen uit.

Het is volgens bedenker Theunis een fabeltje dat WitchWorld jaarlijks 750.000 bezoekers nodig heeft om winst te maken. "Ons break-even-point ligt veel lager. Uit uitgebreid onderzoek blijkt echter dat we wel degelijk kunnen rekenen op die driekwart miljoen mensen, of misschien wel meer."

WitchWorld krijgt geen achtbanen. Er komen wel darkrides en walkthrough-attracties, enigszins vergelijkbaar met het Sprookjesbos in de Efteling. Het themapark in Almere staat in het teken van een Flevolandse legende, waarin heksen, trollen, ridders en draken een rol spelen.

Meer WitchWorld Almere
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be