Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Kermis

24 jaar na dramatisch kermisongeluk: 'Ik leef nog elke dag in pijn'

09-11-2015, 19:29 uur | Reacties

Een ongeluk met een kermisattractie kan rampzalige gevolgen hebben. Dat ondervond Maggie Puscas (38). Tientallen jaren later geleden vloog de vrouw uit een draaiende bank op de kermis in het Belgische Niel. Ze heeft er nog steeds iedere dag last van.

Puscas was 14 jaar oud toen ze op 2 november 1991 een ritje maakt in de Body Shaker op de jaarmarkt in Niel. Het ging fout toen het apparaat al begon te draaien terwijl de beugel nog niet dicht was. Het meisje stortte te pletter en lag anderhalve maand in coma.

ZIE OOK: Meisje (14) gewond na val uit kermisattractie Beach Party

Doktoren vreesden het ergste. Toch leeft ze nog steeds. Wel is haar rechterbeen nu bijna vijf centimeter langer dan haar linkerbeen, waardoor haar ruggengraat krom groeide. "Ik heb veel last van lage rugpijn tegenwoordig", vertelt ze aan Het Nieuwsblad. "Ook hoofdpijn blijft een probleem."

Pretparken en kermissen bezoekt ze niet meer. "Ik mijd die plekken. Als ik over een kermis wandel, komen er spontaan tranen, die ik niet kan tegenhouden."

De exploitant van de Body Shaker werd na jarenlang procederen veroordeeld. Zijn attractie verhuisde naar Nederland. Excuses kwamen er nooit. "Het enige dat we kregen, waren dreigementen", zegt vader Eddy Puscas. Volgens hem zijn kermissen nog even onveilig als 24 jaar geleden. "De politiek beloofde van alles, maar er is niets veranderd."

ZIE OOK: Langlopende ruzie over pretparkongeluk in Wunderland Kalkar

Reacties
Bijdrage