Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

24 jaar na dramatisch kermisongeluk: 'Ik leef nog elke dag in pijn'

09-11-2015, 19.29 uur

Een ongeluk met een kermisattractie kan rampzalige gevolgen hebben. Dat ondervond Maggie Puscas (38). Tientallen jaren later geleden vloog de vrouw uit een draaiende bank op de kermis in het Belgische Niel. Ze heeft er nog steeds iedere dag last van.

Puscas was 14 jaar oud toen ze op 2 november 1991 een ritje maakt in de Body Shaker op de jaarmarkt in Niel. Het ging fout toen het apparaat al begon te draaien terwijl de beugel nog niet dicht was. Het meisje stortte te pletter en lag anderhalve maand in coma.

Doktoren vreesden het ergste. Toch leeft ze nog steeds. Wel is haar rechterbeen nu bijna vijf centimeter langer dan haar linkerbeen, waardoor haar ruggengraat krom groeide. "Ik heb veel last van lage rugpijn tegenwoordig", vertelt ze aan Het Nieuwsblad. "Ook hoofdpijn blijft een probleem."

Pretparken en kermissen bezoekt ze niet meer. "Ik mijd die plekken. Als ik over een kermis wandel, komen er spontaan tranen, die ik niet kan tegenhouden."

De exploitant van de Body Shaker werd na jarenlang procederen veroordeeld. Zijn attractie verhuisde naar Nederland. Excuses kwamen er nooit. "Het enige dat we kregen, waren dreigementen", zegt vader Eddy Puscas. Volgens hem zijn kermissen nog even onveilig als 24 jaar geleden. "De politiek beloofde van alles, maar er is niets veranderd."

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be