Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
WitchWorld Almere

Twijfels over nieuw themapark WitchWorld: 'Plannen zijn onhaalbaar'

09-11-2015, 15.23 uur

Loopt het nieuwe themapark WitchWorld in Almere uit op een flop? Pretparkexperts hebben hun twijfels over de ambitieuze doelstellingen van de initiatiefnemers. Het beoogde bezoekersaantal zou volgens hen volkomen onhaalbaar zijn.

WitchWorld mikt in het eerste openingsjaar op 750.000 bezoekers, met een omzet van 29 miljoen euro. Niet realistisch, denkt deskundige Reinoud van Assendelft de Coningh. "Als je ervan uitgaat dat die 750.000 gehaald wordt, wat ik absoluut betwijfel, dan kom je uit op een besteding van 38,60 euro per bezoeker. Dat zie ik nog niet gebeuren."

Volgens hem zijn dat aantallen waar alleen grote spelers als de Efteling en Phantasialand aan kunnen tippen. Van Assendelft de Coningh was jarenlang commercieel directeur van de Efteling.

Ook hogeschooldocent Goof Lukken denkt dat WitchWorld de toekomst veel te rooskleurig ziet. "In dezelfde regio zitten heel veel concurrenten, waaronder Walibi. Dat maakt dit wel heel lastig", vertelt hij aan Omroep Flevoland. Lukken verwacht dat 300.000 bezoekers per jaar een haalbaar streven is.

Voor de bouw van het park is 90 miljoen euro nodig. Van Assendelft de Coningh: "Als je klein begint met dit mooie verhaal en je kunt centjes verdienen en uitbouwen, dan zie ik voor Almere een mooie attractie ontstaan."

Meer WitchWorld Almere
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be