Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Cinecittà World

'Italiaans pretpark anderhalf jaar na opening bankroet'

09-11-2015, 09.43 uur

Het rommelt bij een gloednieuw Italiaans attractiepark. Slechts anderhalf jaar na de opening gaan er geruchten over een naderende sluiting van Cinecittà World in Rome. Er wordt hardop gespeculeerd over een faillissement.

Cinecittà World zou nog een flinke som geld verschuldigd zijn aan de hoofdaannemer ICUN, die de bouw van het pretpark uitbesteedde aan veel onderaannemers. De rechter heeft volgens Italiaanse media besloten dat schuldeisers beslag mogen leggen op hun spullen.

Het besluit van de rechtbank komt na maandenlange protesten van boze ondernemers. Zij hingen afgelopen zomer al spandoeken op bij de ingang met daarop leuzen als "Cinecittà licht bedrijven op". Op de officiële website staat nog steeds de tekst "We verwachten je in de lente van 2016". Eerder kondigde het management zelfs een nieuwe ride aan.

Cinecittà World is goed voor zestien attracties, waarvan enkele grote achtbanen. Op internet laten bezoekers vooral negatieve reacties achter. Met name de prijs-kwaliteitverhouding moet het ontgelden. Looopings wist in september al te melden dat het park op het randje van de afgrond balanceerde vanwege lage bezoekersaantallen.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Cinecittà World
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be